23 Oca 2009


atkımı nasıl buldunuz arkadaşlar
yeğenime dogum günü
süprizi ...

15 Oca 2009

REÇELLİ KURABİYE

YAPILIŞI
Reçelli Kurabiye Malzemeler
1 Paket margarin (oda sıcakliginda erimis)
1 Adet yumurta
5 Çorba kasigi marmelat veya reçel
1 Su bardagi pudra sekeri
1 Paket kabartma tozu Aldigi kadar un
Hazirlanşı
Oda sicakliginda yumuşatilmiş 1 paket margarini, pudra sekerini ve yumurtayi karistirin. Yeteri kadar un ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumusakliginda hamur elde edin. Bir saat buzdolabinda dinlendirin. Dinlenmis hamuru merdane veya oklava yardimiylayarim santim kalinliginda açin. Çay bardaginin agzi ile yuvarlaklar kesin. Kestiginiz yuvarlaklarin yarisinin ortasina küçük bir sise kapagiyla delik açin. Hepsini tepsiye dizin ve 200 dereceli firindakizartmadan pisirin. Bütün olarak pisirdiginiz kurabiyelere reçelveya marmelat sürüp, delikli kurabiyeleri üzerine yerlestirdikten sonra servis yapin.

AFİYET OLSUN

13 Oca 2009

Brezilya nakışı çalışmam..
çerçeveletip
tepsi olarak kullanıcam..




BREZİLYA NAKIŞI
PANO



arkadaşlar en son yaptığım panom
inşallah beğenirsiniz...

8 Oca 2009

AŞURE

AŞURE:
750gr buğday
1 s.b. nohut
1 s.b. kuru fasulye
5 s.b. toz şeker
1 s.b. süt4 ç.k. pirinç
1 portakal1 limon
2 elmakuru üzümkayısı
Üzeri için:fındık tarcın


HAZIRLANIŞI:
Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeyebırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından küp doğranmış elmalaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ardından da üzümleri ekleyin. En son sütü, gül suyunu, portakal ve limon kabuğunu ve şekerini ilave edin. En son suyunu ve kıvamını kontrol edin. Kaselere boşaltıp üzerini kuru yemişlerle süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktansonra ancak yapabilirsiniz.

4 Oca 2009

BREZİLYA NAKIŞI YELPAZE PANO

bir aşk hikayesi..