8 Oca 2009
AŞURE:
750gr buğday
1 s.b. nohut
1 s.b. kuru fasulye
5 s.b. toz şeker
1 s.b. süt4 ç.k. pirinç
1 portakal1 limon
2 elmakuru üzümkayısı
Üzeri için:fındık tarcın
HAZIRLANIŞI:
Önce buğdayları akşamdan sıcak su ile bir taşım kaynatıp altını kapatın. Sabaha kadar şiştikten sonra tekrar pişmeyebırakın.Bu arada akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulyeyi düdüklüde pişirin. Buğdayın üstüne nohut ve fasulyeyi ekleyin.Sıra ile önce haşlanmış pirinci ekleyin. Ardından küp doğranmış elmalaları daha sonra küçük doğranmış kayısıları ardından da üzümleri ekleyin. En son sütü, gül suyunu, portakal ve limon kabuğunu ve şekerini ilave edin. En son suyunu ve kıvamını kontrol edin. Kaselere boşaltıp üzerini kuru yemişlerle süsleyin. Bu işlemi kaselerin üzeri soğuduktansonra ancak yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bayılırm aşureye gördüm canım çekti şimdi :D
Yorum Gönder